K

Hjälmare kanalkryss Hjälmare docka (Arboga) - Örebro

Följ med på en guidad tur från Hjälmare docka (Arboga) genom den vackraste delen av Hjälmare kanal och över hela Hjälmaren. Vi slussar tre gånger en gång i Örebro och två i Hjälmare kanal.

Hjälmare kanal är Sveriges äldsta kanal och tillkom på 1600 talet för att underlätta transporterna mellan bland annat Örebro och Stockholm.

Kanalen är 14 km lång och är delvis insprängd i berg, andra delar slingrar sig genom vackra lantbrukslandskap. Kanalen är mycket vacker och enbart den är värd båtresan.
Turen startar vid Hjälmare docka som är kanalens centrum. Där får ni tillfälle att besöka den nya kanalutställningen och titta på skeppsdockan där det fortfarande görs underhåll på mindre fartyg. På den här turen upplever ni också Hjälmarens tre stora fjärdar Storhjälmaren, Mellanfjärden och Hemfjärden. Sist kommer vi till Svartån som slingrar sig upp till Örebro centrum.
Efter båtresan till Örebro väntar vår buss som kör er tillbaka till Hjälmare docka.

Från vårt kök ombord kan ni beställa en god lunch, fika mm. Båtarna har fullständiga rättigheter.

Avgång onsdagar 27 juni - 29 aug kl 10.30 åter i Hjälmare docka ca kl 17.00
Pris inkl returbuss: Vuxen 370kr. Barn 6-12 år 185kr. Barn 0-5 år gratis.

Boka här i vår webbutik eller på telefon 019-7609300 om du inte vill boka på nätet.

Har du frågor, önskemål eller allergier gällande mat & dryck kontakta Arboga Rederierna på telefon: 019-7609300 eller mejla till lagerbjelke@arbogarederi.se. Info om mat&dryck finns även på www.arbogarederi.se

Er bokningsbekräftelse gäller som biljett/entré och kan uppvisas i mobil eller skrivas ut.

Visa mer

Om denna aktivitet